Bruschetta z awokado i pomidorami

Bruschetta z awokado i pomidorami

Składniki:

W wideo użyto naszych rekomendowanych przypraw.

Jak zrobić?
Kromki chleba rozłożyć na blaszce i skropić oliwą. Czosnek posiekać i posypać nim chleb. Przyprawić pieprzem, solą i wstawić do piekarnika na ok. 8-10 min /180°C.

Awokado przekroić, wydrążyć, i rozdrobnić widelcem w misce. Dodać sok z cytryny, sól, pieprz, przyprawę pomidorową i zioła prowansalskie. Wszystko zamieszać i rozporcjować na kromki chleba.

Pomidory i cebule pokroić i wyłożyć na blachę. Posypać pieprzem, solą i skropić oliwą. Piec ok.10-15 min / 180°C. Po wyjęciu z piekarnika ułożyć na chleb z awokado i przystroić świeżymi ziołami.